Mengaplikasikan penggunaan Photoshop

Aku ada dapat satu job untuk menghasilkan atau mendesign-kan cover depan sebuah novel.
 Sebelum ini, bukan setakat jarang. Memang tak tahu dan malas nk hasilkan gambar melalui Photoshop.
 Edit pun sentuh sikit-sikit je.Tapi kali ini aku merajinkan diri untuk belek-belek apa yang boleh
 dibuat PS ini dengan lebih mendalam.

Dengan ini, aku nak ucapkan terima kasih lah kepada yang bagi aku kerja cuti-cuti ini. Sambil-sambil itu dapat lah aku belajar macamana,apa,bila,kenapa semua lah untuk mengedit gambar. Rupanya tak ada lah susah mana pun. Tapi boleh tahan lah jugak payahnya. HAHA dah macam k*l**g. Aku pinjam tiga empat gambar orang jugak lah kt google. Lepas dah siap, aku pulang lah balik. hehe.


Aku forwardkan tiga hasil terbaik ini dulu. Pilihlah yang mana paling ok. Tak ada lah cantik mana pun.Satu jenis je. Tak larat buat banyak-banyak memandangkan tempoh yang amatlah singkat. Sebarang komen akan diterima sebab aku ini budak baru je belajar. hehe.

*harap kepada yang bagi aku kerja ini, tidak menonjolkan diri di sini. PM je. Thank you. HAHA

7 comments:

  1. aku lg suke yg 1st. nmpak simple :)

    ReplyDelete
  2. samalah.. aku antara 1st ngn nmbo 3. hehe

    ReplyDelete
  3. errrr...... nampak 1 jer design... ngan 3 variasi......

    muka mamat tu kalu takder tak leh ker? sakit hati jer tengok...... cuba buang muka tu, pastu gantikan dengan gambar ros & pisau yang kat tajuk tu.

    tajuk buku tu tak jelas sangat, terganggu ngan background bunga tu ..... memang sengaja ker nak hilitekan penulis dari tajuk buku?

    cerita dalam novel ni berlaku kat langkawi ker?

    saja jerrr.....

    ReplyDelete
  4. tulah kata. xlarat buat byk2 design. hhe.

    muka mamat tu cm ganas, amik je lah. haha.

    thanks, try tye bos ni jap.. xok, boleh diubah..

    ReplyDelete
  5. suke yg first :)
    tapi title macam tenggelam lah encik.

    ReplyDelete